Beuda Participa

Presentació

El projecte Beuda Participa és una iniciativa de pressupostos participatius que engeguem amb molta il·lusió i en la qual ens agradaria molt que us impliquéssiu com a veïns del poble. Si bé és cert que les portes del nostre ajuntament sempre estan obertes a les propostes dels ciutadans, pensem que iniciar un procés de pressupostos participatius ofereix una oportunitat als ciutadans per formular aquella millora per al poble que potser algú fa temps que té en ment o, fins i tot, per prendre’s un moment de reflexió i pensar en les necessitats de tots els veïns.

La nostra voluntat és que el procés sigui totalment obert i transparent i, per aquest motiu, hem cregut que la millor manera de fer-ho és amb una coordinació tècnica externa que garanteixi el tractament igualitari de totes les propostes presentades. Amb tot, la clau del procés la teniu vosaltres, ja que qui proposarà i escollirà les propostes que es portaran a terme aquest 2017 sereu els mateixos ciutadans mitjançant una consulta popular. Així doncs, us animem tant a presentar propostes com a votar aquelles que considereu més adients per a Beuda.

Us agraïm per endavant la vostra implicació en la millora de la qualitat de vida al nostre poble!

Documentació

En aquest apartat hi anirem incorporatn tota la informació i documentació relativa al funcionament i estat del procés

Document oficial informatiu de la metodologia i garanties del procés
MetodologiaBeuda_participa

Butlleta oficial per poder emetre el vostre vot
Butlleta de votació. Beuda participa

Propostes

Benvolguts beudanencs, benvolgudes beudanenques,

En primer lloc volem fer un agraïment a tots el veïns i veïnes que heu dedicat una part del vostre temps a pensar i a presentar propostes pels pressupostos participatius de Beuda. Estem molt contents d’haver rebut un total de 21 propostes.

La comissió tècnica ha valorat totes les propostes rebudes per verificar el compliment dels requisits exposats a l’inici del procés (que fossin legals, que estiguessin dins l’àmbit competencial de l’ajuntament, que fossin tècnicament possibles, etc.). D’entrada s’han agrupat aquelles propostes similars, ja que n’hi havia unes quantes que presentaven la mateixa demanda. Seguidament s’ha valorat el compliment dels requisits per veure si les propostes eren aptes o no per prendre part en el pressupostos participatius, és a dir per portar a terme amb la partida consignada aquest 2017. Algunes
propostes no s’han considerat aptes no perquè no siguin viables o que entrin dins l’àmbit competencial, sinó perquè no tenia sentit que fossin presents als pressupostos participatius, com per exemple, l’arranjament de la Font de la Quera que ja està previst dur-la a terme i té consignat el pressupost per fer-ho. L’expedient està a l’ajuntament a disposició dels ciutadans que vulguin consultar-lo.

Ens plau adjuntar-vos la butlleta de votació que inclou un total de 7 propostes per tal que pugueu participar a la consulta i un dossier amb més detalls de les propostes. Podeu marcar fins a un màxim de 3 propostes, i portar la butlleta a l’Ajuntament on podreu votar. Recordeu que caldrà acreditar la vostra identitat amb algun document oficial (DNI, NIE, carnet de conduir…) i l’edat mínima per participar és de 14 anys. El termini per les votacions és entre el 8 i el 18 de maig (ambdós inclosos) i l’horari és el que figura a la butlleta de votació.

El dijous 18 de maig, a les 20h, a la sala de plens de l’Ajuntament, es procedirà a fer el recompte de vots en un acte públic al qual esteu convidats. Els resultats de la votació es faran públics a la web municipal.

Esperem rebre les vostres votacions ben aviat!

L’equip de govern
AJUNTAMENT DE BEUDA

Dossier de propostes sotmeses a votació
http://www.beuda.cat/media/sites/120/Dossier-de-propostes-Beuda-participa_.pdf

Resultats

Benvolguts beudanencs, benvolgudes beudanenques,

El proppassat 18 de maig, va finalitzar el període de votacions de les propostes dels pressupostos participatius. Tal i com estava anunciat, es va fer el recompte de vots en un acte públic al local social que va comptar amb una actuació de músics de Beuda.

Ens plau informar-vos que van sortir escollides les tres actuacions següents:

–      Encàrrec d’un estudi per autosuficiència energètica

–      Adquisició d’una biotrituradora de restes vegetals model Honda Bio 510

–      Instal·lar una font a Palera

En les votacions hi van participar un total de 49 persones.

Agraïm molt la participació a tots els veïns i veïnes i us demanen una darrera cosa, que dediqueu cinc minuts del vostre temps a omplir el qüestionari de valoració del procés que apareix en fer clic al següent enllaç:

Qüestionari de valoració

Valorem molt la opinió tant de les persones que heu participat en el procés com de les que no ho heu fet. El qüestionari és per tothom. Es podrà respondre fins al 31 de maig.

Gràcies per ajudar-nos a millorar!

Aquesta actuació ha rebut finançament per part de la Diputació de Girona
marca_diputacio_centrada

Imatges

20170511_115315

IMG_2097

IMG_2099

biotrituradora